There was an error in this gadget

Wednesday, 8 October 2014

if only you an understand being as a mom,teacher,wife,daughter..

terbang tunduk-fynn jamal
'Tuhan, jangan kau izin aku lupa
jangan kau biarkan aku mendepang dada
pasakkan hatiku pada kaki
paksakan ku tunduk
sehingga mati...'

Ya Tuhanku
Ya Allah
permudahkanlah setiap urusan ku
jadikanlah setiap urusan ku itu ibadah..
amin...

Sunday, 14 September 2014

3 series..wowww

alhmdullilah.. Allah pjgkn umur ku ..hari ni genap aku 30tahun..Allah beri aku nafas selama 30tahun.. september yg dirindui.. kali ni september 2014 mmg byk sgt lesson i ve learned..

nanti i share with uollsss kay!! hihi


Friday, 24 May 2013

enjoying life with family-positive thinking makes my life superb!

hihihihi... lama nye tak berkongsi ceritera kat sini... al maklum, nak menaip je, da anak2 panggil ajak main.. ni da stat cuti sekolah.. mcm2 plan tp Allah yg tentukan.. smoga perancangan diizinkanNya...
arini baby dalm perut ni da masuk 6 bln. masa sgt cpt berlalu.. lagi 3 bulan je ... semoga selamat hendakNya... tiap mlm abg n adik duk cakap2 dgn baby bile nak kuar.. ahhaha so funny... another one yg funny berat badan naik mendadak dr 51kg ke 76 kg. hahaha.. siap minum air gule or as MGTT twice lg..result : normal.. hypo plak tuh.. 1st: 4.9/2.9 yg 2nd ni plak reading : 4.4/3.9 . nurse semua heran.. huhuhu.. hari guru yg sgt happening dgn theme color block.. hahaha klakar la sekolah baru aku ni.. btw i am enjoying myself in here..alhamdulilah..

proposal my master pun progress baru je bab1. huhu agak lembab perjalanan ku .. matlamat : perlu siapkan seminggu awal cuti sekolah ni.. nasib baik dapat SV yg memahami dan sgt supportive...

ada 1 hari yg buat aku btl2 berfikir.. muhasabah diridan memerhati previous thing happen to me lately.. ya Allah, Allah Maha Kuasa... setiap rahmatNya adalah setiap saat detik nyawa yg diverikan pdku... syukur ,.... syukur .. syukur...
-kereta da selesa, rumah da renovate, kerja semakin bahagia, keluarga bahagia, dapat suami n anak2 yang sentiasa mengisi setiap rongga kekosongan hati ni, kwn2 yg sentiasa care akn diri ini, rexeki tak pernah putus2..yes! it s really true... 'bila kita jaga hubungan kita dengan Allah, Allah akan jaga hubungan kite dgn manusia lain'.. SubhanaAllah.. Maha Suci Allah di pagi Jumaat ini...

based on my reading ... positive thinking and dikelilingi dgn kwn2 yg positif sgt membahagiakan... aura positif tu beri ku kekuatan utk hadapi ujian yg Allah berikan walau setitik! big impact u know! if dlm hati ade setitik rasa dengki, rasa cemburu, buang la jauh2... nauzubillah...itu lah permulaan kepada sakit jiwa dan sakit fizikal...

based on my observation, experience... positif thinking sgt2 membantu ketika kita dalam keadaan stress... da apply pd diri sendiri u oulls! hihihi... tp kalau asyik berfikir yang negatif, trust me, x lama sure sakit2 and lastly, stress and susah hati...

daripada buku 'eat that frog', buku tu banyak bg tips macam mana nk jd org yg teratur dan tersusun... i da apply u oulls! sgt menakjupkan! its amazed me! semua kerja2 dpt disiapkn dgn baik, dan aku dapati sebenarnya bukan 'xde masa', bukan ' tak cukup masa' tp byk masa! ... at least i upgrade myself to another level which can make me better than before.. alhamdulilah...



Thursday, 14 March 2013

-keep strong n strong-

da masuk bulan feb..fuuuh a lot of work bertimbun2..so sape ckp jd cgu senang? now pun tgh x sihat...Allah swt beri ujian utk aku n baby lbh kuat..baby? yes..rezki 2013, i m pregnant..really hope that my bby will born on my born date! hi3... mcm biase..nazmi smakin mnunjukkn minat die..da x nangis pg sekola..alhamdulilah..yg Ira pulak gaya mcm pembahas sekolah..mulut x bole diam ..full with new vocab every day..hi3









bitter_-

makin lama makin pening pk mcm mane nk bg motivasi pd bdk2 ni n nk bg sedarkan drg yg exam pmr nk dekat..buat preparation siap2..hurm..selidik punye selidik, background family 1 by 1..hurm bkn pun lahir dlm karung beras...tp masing2 x bersyukur..
ape silapnya? di mana silapnye? masih blm ade jawapan..sesekali menyelinap rs takut n kuatir dlm hati memikirkn ank2 aku nanti mcm mane...
Ya Allah..berilah hambaMu ini kekuatan supaya dpt mendidik mereka dgn penuh kasih sayang...amin...

Wednesday, 2 January 2013

1st day school: my lil prince

maafkn umi syg, umi x dpt temankn abg g sekolah arini..(1st day school). umi x boleh cuti, nanti ramai abg2 n kakak2 abg yg x blajar sbb umi cuti..apepun umi sentiasa doa dr jauh, abg hebat!

ayh temankn abg g sekolah..hensemnye ank umi: ayh post kn pic abg pkai bj sekolah..dlm hati umi, besar da hero kecik umi ni..smoga Allah melindungimu anakku & jadi ank yg soleh n bijak..amin

spjg d sekolah,umi hati umi x sng .. ridau, mcm mane la abg d sekolah:menangis ke gembira ke:sedih ke..dpt sms dr ayh, abg mengamuk guling2 nangis..umi panjatkn doa pdNya spy dilembutkn hati puteea umi yg sorang ni..

lega hati umi bile ayh attached pic abg da balik skola..umi x sbr nk balik umah ,siapkn keje laju2 sbb nk dgr crite best2 dr abg! tunggu umi balik ye syg!

smpai umh, ayh buat report. pagi2 d tadika, abg da x senang duduk. tp si adik pulak,niat nk temankn abg kot.. adik dgn berbaju tido,blm mandi trus masuk tadika n kluarkn buku mewarna n mewarna.. abg stat nangis pusing2 mcm helikopter.. umi da bole imagine..(hati gelak2 guling2) ..otomen Ooo otomen.. ayh crite lg.. adik tgh mewarna, trus sound abg,abg diamla jgn nangis,semua org pandang.hahaha..cgu smpai hairan..ni abg ke adik yg bersekolah ni?? kah3.. mcm2 ragam ank2 umi ni..

apepun.. doa umi buat ank2 umi, smoga sntiasa dilindungi Allah & jadikn mereka hambaMu yg bertaqwa d jalanMu..amin..






Saturday, 17 November 2012

school olidays!!!

klau d tanya nape aku da lama x tulis dlm ni..aku pun xde jwpn..(hihi smbil tersengeh2)..bkn pe...tgh cr idea n smngt utk trus bkarya(cheewah) kononnyer...
cuti skola seminggu da berlalu..sempat duk umah mak 2 mlm,kesian tgk mak kelam kabut je bile aku n ank2 ade d umah die,so aku decide utk balik umah sndri..incik suami keje cam biase...tp aku mcm takot bile x keje..penat woo jd surirumah...mau pengsan woo dgn kerenah oltroman n pricess yaya.
skg musim ujan d ptg hari-mlm...bj2 nk sidai kena awal pg n tghari da kna angkat..huhu apepun ujan tu kan rahmat..alhamdulilah~~