There was an error in this gadget

Friday, 24 May 2013

enjoying life with family-positive thinking makes my life superb!

hihihihi... lama nye tak berkongsi ceritera kat sini... al maklum, nak menaip je, da anak2 panggil ajak main.. ni da stat cuti sekolah.. mcm2 plan tp Allah yg tentukan.. smoga perancangan diizinkanNya...
arini baby dalm perut ni da masuk 6 bln. masa sgt cpt berlalu.. lagi 3 bulan je ... semoga selamat hendakNya... tiap mlm abg n adik duk cakap2 dgn baby bile nak kuar.. ahhaha so funny... another one yg funny berat badan naik mendadak dr 51kg ke 76 kg. hahaha.. siap minum air gule or as MGTT twice lg..result : normal.. hypo plak tuh.. 1st: 4.9/2.9 yg 2nd ni plak reading : 4.4/3.9 . nurse semua heran.. huhuhu.. hari guru yg sgt happening dgn theme color block.. hahaha klakar la sekolah baru aku ni.. btw i am enjoying myself in here..alhamdulilah..

proposal my master pun progress baru je bab1. huhu agak lembab perjalanan ku .. matlamat : perlu siapkan seminggu awal cuti sekolah ni.. nasib baik dapat SV yg memahami dan sgt supportive...

ada 1 hari yg buat aku btl2 berfikir.. muhasabah diridan memerhati previous thing happen to me lately.. ya Allah, Allah Maha Kuasa... setiap rahmatNya adalah setiap saat detik nyawa yg diverikan pdku... syukur ,.... syukur .. syukur...
-kereta da selesa, rumah da renovate, kerja semakin bahagia, keluarga bahagia, dapat suami n anak2 yang sentiasa mengisi setiap rongga kekosongan hati ni, kwn2 yg sentiasa care akn diri ini, rexeki tak pernah putus2..yes! it s really true... 'bila kita jaga hubungan kita dengan Allah, Allah akan jaga hubungan kite dgn manusia lain'.. SubhanaAllah.. Maha Suci Allah di pagi Jumaat ini...

based on my reading ... positive thinking and dikelilingi dgn kwn2 yg positif sgt membahagiakan... aura positif tu beri ku kekuatan utk hadapi ujian yg Allah berikan walau setitik! big impact u know! if dlm hati ade setitik rasa dengki, rasa cemburu, buang la jauh2... nauzubillah...itu lah permulaan kepada sakit jiwa dan sakit fizikal...

based on my observation, experience... positif thinking sgt2 membantu ketika kita dalam keadaan stress... da apply pd diri sendiri u oulls! hihihi... tp kalau asyik berfikir yang negatif, trust me, x lama sure sakit2 and lastly, stress and susah hati...

daripada buku 'eat that frog', buku tu banyak bg tips macam mana nk jd org yg teratur dan tersusun... i da apply u oulls! sgt menakjupkan! its amazed me! semua kerja2 dpt disiapkn dgn baik, dan aku dapati sebenarnya bukan 'xde masa', bukan ' tak cukup masa' tp byk masa! ... at least i upgrade myself to another level which can make me better than before.. alhamdulilah...



No comments:

Post a Comment